Muskelbehandlinger med strøm

Muslkelstimulering for kropp

Hvordan fungerer en muskelstimulator?

Elektroterapi er ulike metoder for å påvirke kroppens funksjoner ved hjelp av elektrisitet.

Forsøk med å påvirke kroppens funksjoner med ulike former for elektrisitet har pågått i flere hundre år. I dag er elektroterapi en samlebetegnelse på ulike måter å behandle kroppen med elektrisitet. Elektrisiteten kan enten anbringes direkte på kroppen eller indirekte, ved at den kroppsdelen som skal behandles, plasseres i et elektrisk eller elektromagnetisk felt eller i et ultralydsfelt. På den måten forsøker man å påvirke temperaturen i kroppsvevet og øke stoffskifteaktiviteten.

Elektroterapi brukes både i den ordinære helsetjenesten og av alternative behandlere, fremfor alt av ulike typer fysioterapeuter ved behandling av problemer i bevegelsesapparatet, f.eks. muskelstramninger, smerte m.m.

I over 30 år har vi kjent til at elektrisk muskelstimulering gir påtagelige effekter på muskulatur, lokal sirkulasjon og smerte i bevegelsesapparatet. Idrettsutøvere har lenge benyttet seg av ulike muskelstimulatorer for å oppnå smertelindring, øke lokal sirkulasjon, senke muskeltonus, selektivt trene opp muskulatur (som oftest i forbindelse med rehabtrening etter operasjoner) samt kanskje den mest utbredte anvendelsen: stimulere for aktiv innhenting. Formålet med alt dette er naturligvis å optimere effekten av treningen.

Det spiller ikke så stor rolle om man er mosjonist eller idrettsutøver, ettersom begge gruppene trener en hel del. (Mosjonister trener trolig litt mindre enn idrettsutøvere, men kan i løpet av en dag utsette kroppen for minst samme belastninger som idrettsutøvere.) Mosjonister arbeider sannsynligvis mer enn idrettsutøvere. Summen av det arbeidet og den belastningen som muskulaturen utsettes for, kan derfor være like stor i begge gruppene. Idrettsutøvere er mer bevisste på betydningen av god innhenting for å oppnå gode resultater av treningen, mens mosjonister kanskje slurver litt mer med den delen. Det er minst like relevant for en mosjonist å ta vare på muskulaturen etter trening eller yrkesarbeid.

Her kan en god muskelstimulator gjøre stor nytte uansett om muskelverken kommer fra arbeid eller trening. Så lenge du kjenner årsaken til problemene, kan du anvende en muskelstimulator. Hvis du ikke kjenner årsaken til dine langvarige og påtagelige besvær, må du først rådføre deg med en kompetent terapeut. Du må ikke bruke muskelstimulatoren hvis du har en pacemaker eller er diagnostisert for epilepsi.

Hvordan fungerer en muskelstimulator? En kort forklaring er at vi gjennom stimulering av den spesifikke muskelens motoriske nerve når det området vi vil komme til. Det spiller mindre rolle om det er indre eller ytre muskulatur. Treffer du muskelens nerve, så kan du faktisk rekruttere samtlige muskelceller samtidig hvis du vil – noe som gir en svært god treningseffekt!

En muskelstimulators fire viktigste effekter er:

1. Økt lokal sirkulasjon: Gir opptil fire ganger økt blodgjennomstrømning sammenlignet med hvile = innhenting.

2. Smertelindring (TENS): Gir for det meste lindring ved både akutt og kronisk smerte.

3. Muskelavslapning: Kan effektivt senke muskeltonus (forhøyet etter aktivitet) som kramper m.m. Disse effektene får du i ett og samme program, nemlig: ACTIV RECOVERY = AKTIV INNHENTING, programmet har en varighet på 24 minutter (du finner det i kategorien SPORT).

4. Trening av lokal muskulatur: Du kan bruke stimulatoren til å trene opp lokal muskulatur på en meget sikker og effektiv måte.

– Medisinske behandlinger

– Terapeutiske

– Figurforming

– Trening av muskelatur

 

Trimform Professional 24.
Maskinen brukes til Kosmetiske, Medisinske og Terapeutiske behandlinger.
Medisinske og Terapeutiske behandlinger vil bli utført av medisinsk terapeut Elin og de kosmetisk behandlingene av Elektroterapeut Ingunn og Elin.
Eksempler på medisinske plager som mange er rammet av, og som forhindrer vekttap, er Ødemer (Væskeansamlinger) og bindevevskader. I tillegg sportsskader, ischias, og generelle ryggplager
Eksempler på Terapeutiske behandlinger er fjerning av avfallstoffer, flere former for rheumatiske tilstander som spenningshodepine, opptrening av mage og bekken muskulatur (spesielt etter fødsel), stimulering av blodsirkulasjon og spenninger i muskler og ledd.

Jeg vil også gi et eksempel:
Sovende rumpe, er et problem for de fleste som har pasert 40. På grunn av stillesittende jobb, tv titting osv tilføres rumpen minimalt med blodsirkulasjon.
I tilleg blir senene i lysken kortere og dermed blir det nesten umulig å trene opp baken.
Rumpen har i utgangspunktet en form som et omvendt hjerte, smalest over og bredest under. De fleste som har sovende rumpe har et omvendt utseende, rygg og rumpe går i ett og baken synker inn på midten. Dette kan vi hjelpe deg med, pluss hele kroppen om du ønsker.

Om du trener muskulaturen tre – fire ganger i uken med høy intensitet (litt under smertegrensen) vil du også oppnå at underhudsfettet minsker og du får større sterkere muskler. Undertegnede driver i disse dager intensivt med å stramme opp løs hud under armene, skeptisk. Det er i tilfelle for godt til å være sant, men det er lov å prøve!!!

La oss hjelpe deg å få en kikkstart på treningen! Enten med egentrening eller du kan fortsette å vedlikeholde treningen hos oss.